loader
Átadták a kültéri fitnesz parkot

Átadták a kültéri fitnesz parkot

Átadták a Püspökmajor lakótelepen, a kültéri fitness parkot, ahol kondicionáló és erősítő gépeket ingyenesen használhatnak a lakosok.

Még a júniusi testületi ülésen döntöttek a képviselők arról, hogy támogatja a város a kültéri fitness park megépítését, a Károly utcában. A program megvalósulásának költségét a Parkfenntartási divízió részére biztosított forrásokból fedezték. A fitness park folyamatos karbantartása és állagának fenntartása, várhatóan minimális költséggel jár; hiszen az eszközök vandálbiztosak és garanciálisak. A fitness park megálmodója Dr. Pázmány Annamária, a terület önkormányzati képviselője volt, aki elmondta, hogy 14 éven felül bárkinek ajánlja az eszközök használatát.

Az eszközök működésének alapelve hasonló a fitness termekben is megtalálható gépekéhez, azonban ezekre nem lehet súlyokat tenni, így használatuk sem igényel szakmai felügyeletet. A kültéri fitness park a fiatalokat mozgásra / sportra ösztönzi, az idősek számára pedig egy veszélytelen, új programot kínáló lehetőséget jelent. A kar-, láb- has- hát és csípő izmait kíméletesen megmozgató gépeken a fiataltól az idősig tehát mindenki kedvére tornázhat a szabad levegőn. A megnyitón Dr. Dietz Ferenc polgármester mondott beszédet.

Az ünnepélyes szalagátvágás után rögtön birtokba vették a fitness parkot a lakosok, akik nagyon örültek ennek a lehetőségnek. Dr. Pázmány Annamária arra kérte a lakosokat, hogy vigyázzanak az új létesítményre, a fitness park folyamatos karbantartása és állagának fenntartása a Városi Szolgáltató Nzrt, feladata. 

 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok