loader
Egyre népszerűbb a Dunakanyar.

Egyre népszerűbb a Dunakanyar.

Egyre népszerűbb a Dunakanyar


Tavaly mintegy félmillió vendégéjszakát töltöttek el a vendégek a Dunakanyarban, ez a régió vidéki területei 45 százalékát teszi ki.

A Dunakanyarban harmadik éve folyamatosan bővül a vendégforgalom, és egyre több éjszakát töltenek el a vendégek - közölte Sztojanovits Kristóf, a Magyar Turizmus Zrt. (MT) Budapest-Közép-dunavidéki Regionális Marketing Igazgatóság (BKD RMI) vezetője szerdán Visegrádon, a Dunakanyar turisztikai szezonnyitóján.

Elmondta: tavaly mintegy félmillió vendégéjszakát töltöttek el a vendégek a Dunakanyarban, ez a régió vidéki területei 45 százalékát teszi ki.

Az igazgató rámutatott: a trendszerű növekedésnek azért van jelentősége, mert ha a Dunakanyar forgalma nő, akkor növekszik az egész régióé is.

Sztojanovits Kristóf a fejlesztés irányát a kerékpáros és a vízi turizmus összekapcsolásában jelölte meg, hozzátéve: a kerékpárosok nagyon jól költő vendégek.

Jelezte: reménykednek abban, hogy a kerékpárút-hálózat fejlesztése megtörténik az uniós ciklusban, mert ez a kulcsa a további fejlődésnek. Az infrastrukturális problémák között említette a 11-es főút rossz állapotát. Az idén átadásra kerülő Budapest-Esztergom vasútvonal viszont jelentős hatással lesz a térségi turizmusra - mondta.


A Dunakanyar ,,rendkívül jó nevű termék" - fogalmazott Sztojanovits Kristóf, hozzáfűzve: a BKD büdzséjének 50 százaléka kerül a Dunakanyarhoz.

A sajtótájékoztatóra kiadott összefoglaló szerint a térség turizmusa alapvetően továbbra is a belföldi vendégekre épül, ugyanakkor 2013 óta gyorsult a külföldi vendégéjszakák növekedése, 2014-ben számuk már meghaladta a 68 ezret.

A legtöbb vendég külföldi a visegrádi országokból és a német nyelvterületről érkezik, de jelentős az érdeklődés Európa távolabbi területeiről, és az utóbbi években Oroszországból is.

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok