loader
Fejlesztések a Szarvashegyen

Fejlesztések a Szarvashegyen

A Városháza házhoz jön sorozat keretében tartottak fórumot Szarvashegy városrész városüzemeltetési kérdéseiről. A fórumon meghatározták milyen infrastrukturális fejlesztéseket eszközölnek a közeljövőben.

Az év elején a szarvashegyi lakosok aláírásokat gyűjtöttek a terület infrastrukturális fejlesztése érdekében. A helyszíni bejárást követően sikerült néhány pont tisztázása, azonban az út- és kerékpárút-építése, közvilágítás korszerűsítése, csapadékvíz elvezetése, a Forrás utcai játszótér felújítása további egyeztetéseket igényelt.

A legelső és legfontosabb a Sztaravodai út átalakításának meghatározása volt. Külterületi főútról lévén szó 90 km/órás sebességgel közlekedhetnek a járművek. Az út mellett nincs sem járda, sem kerékpárút. A februári ülésen a testület elfogadott egy határozatot ezek megtervezésére, illetve megvalósítására, valamint a közvilágítás javításának érdekében napelemmel működő lámpákat is kihelyeznek.

Továbbá újabb fejlesztési munkálatok között szerepelt a forrás utcai buszfordulónál lévő játszótér felújítása is. A régi, balesetveszélyes játékszerek helyett újakat állítottak fel, valamint két paddal is gazdagabb lett a tér. Ugyanitt a hulladékgyűjtőkre is tető került, és további gyűjtőkosarakat helyeztek ki. Megoldották a buszmegálló vízelvezetési problémáját, folyamatosan karban tartják a csapadékvíz elvezető rendszereket és kitakarították a Forrás utcai árkot. Aszfaltot javítottak, és pótolták a hiányzó sebességkorlátozó táblákat is. Valamint ritkították az út mentén lévő, a közlekedést veszélyeztető bokrokat és fákat is.

 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok