loader
Hamarosan megkezdődnek az Egres utcai út- és hídépítés előkészületi munkálatai

Hamarosan megkezdődnek az Egres utcai út- és hídépítés előkészületi munkálatai

Hamarosan megkezdődnek az Egres utcai út- és hídépítés előkészületi munkálatai.
A jelenlegi híd teherbírása megközelítően mindössze 3,5 tonna, az épülő új, kiszélesített híd alkalmassá válik 40 tonna össztömegű járművek közlekedésére is.
A kivitelezés július 3-án kezdődik, a befejezés az időjárás függvényében október 15-re várható. 

A munkálatok során az Egres úti híd és 50 méteres vonzáskörzetében hídépítés, útépítés és közvilágítás kialakítás (bontási munkálatok, alapozás, felszerkezet kialakítása – útpálya és járda –, szigetelés, töltéslezárás, vízelvezetés, zsaluzás, korrózió elleni védelem kialakítása, közműépítés zajlik majd.

Július 3-án napközben kezdődnek meg az Egres utcai út- és hídépítés előkészületi munkálatai. A konkrét építkezés megkezdésekor a híd lezárásra kerül, de a munkálatok függvényében időszakosan megnyitják a forgalmat a közlekedő járművek előtt. 

Július elejétől a gyalogosan közlekedők a Csend utcában kihelyezett ideiglenes hidat használhatják (az Egres utcai hídtól kb. 60 m-rel lejjebb, a Csend utcai patakátkelő helyén.)

Az elkerülő útszakaszokon több javítást is végeznek a híd lezárásáig. Többek között az Óvíz utcában útjavítást, a Tábor u. – Csend u. szakaszán a lépcső áthelyezésre kerül, hogy a megnövekedett forgalom mellett is biztonságos legyen a kanyarodás.

(Fotó: szentendre.hu) 

 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok