loader
Kültéri fitness park létesült Szentendrén

Kültéri fitness park létesült Szentendrén

A trendek a sportban is jönnek és mennek. Az utóbbi évek legnagyobb „felfedezése”, hogy az ember teste és súlya maga az edzőterem. Ma kevésbé a felfújt és látványos izmok, sokkal inkább az arányos, egészséges test a „divat”.

Kifogásokat mindig lehet keresni és találni is, hogy most éppen miért nem mozgunk. Szentendrén holnap este 18 órakor adják át a város első kültéri fitness parkját a Károly utcában, mely a gyerekek kivételével minden korosztály számára alkalmas a sportolásra. Így egy kifogással kevesebb, ha legalább kétszer egy héten nem mozgunk egy fél órácskát. A fitness park használata ugyanis ingyenes.

A konditermekből ismert gépekhez hasonlító, direkt a szabad ég alá tervezett eszközök egy-egy izomcsoportot mozgatnak meg, míg az a csőhálózat, melyen a testsúlyunkat mozgathatjuk meg, már jóval nagyobb izomerőt kívánnak meg. Ebből is következik, hogy az idősebbek és a fiatalok is megtalálhatják majd a megfelelő eszközt: a laza átmozgatás ugyanúgy cél lehet itt, mint megtanulni az egyre népszerűbbé váló streetgym alapjait.

A fitness parkot az önkormányzat finanszírozta, ötlete Dr. Pázmány Annamáriától származik. A parkban rongálásbiztos eszközök kaptak helyet, de biztonságát kamera is védi. 

 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok