Még három napig lehet befizetni a kommunális és a gépjárműadót

2017.09.12. 11:53 | Közélet
Még három napig lehet befizetni a kommunális és a gépjárműadót

Szeptember 15-ig kell befizetni a kommunális és gépjárműadót. A csekket minden szentendrei ingatlan és gépjármű tulajdonos részére megküldték. 

Magánszemélyek kommunális adóját kell fizetni a Szentendre illetékességi területén fekvő, magánszemélyek tulajdonában álló belterületi beépítetlen telkek, valamint a nem magánszemélyek tulajdonában álló lakások lakásbérleti jogviszonya után. Az adó alanya az, aki az év első napján az ingatlan tulajdonosa. Amennyiben az ingatlant az ingatlan-nyilvántartásba bejegyzett vagyoni értékű jog terheli, az annak gyakorlására jogosult az adó alanya.

Gépjármű teljesítményadó kötelesek a hatósági nyilvántartásban az év első napján szentendrei címen (lakcím, székhelycím, stb...) bejegyzett gépjárművek. Az adóztatás alapja 2004. évtől a hatósági nyilvántartás. Az adóalanyok bejelentési és igazolás kötelezettsége csak a súlyosan mozgáskorlátozott személy szállítására szolgáló gépkocsik után és a muzeális jellegű gépjárművek után járó kedvezmény igénybevétele esetén áll fenn. (A hatósági nyilvántartást érintő változásokat, mint tulajdonosváltás, rendszámváltozás, gépjármű egyéb adataiban történt változás, stb..., az Okmányirodában kell bejelenteni.)