loader
Szent Márton Újborfesztivál és Libator

Szent Márton Újborfesztivál és Libator

Az idei év utolsó nagy fesztiváljára készül a Szabadtéri Néprajzi Múzeum. November 8-án és 9-én Szent Márton Újborfesztivál és Libator lesz. Ezen a hétvégén a Márton-napi hagyományok mellett főszerepet kapnak az őszi asztal csemegéi és a közösségi tevékenységek is, így a kukorica- és tollfosztás is, ám kedves dekorációk készítésére is lehetőség lesz.  

Természetesen ezúttal is nyitva lesznek, és meleg jókedvvel várják majd a kalandozókat a Skanzen múzeumi épületeiben, ahol őszi csemegéket kóstolhatnak és a Bárány évében juhételek elkészítését is megtanulhatják. De természetesen – ahogyan a fesztivál nevében is foglaltatik – libás finomságokat is kínálnak majd. Emellé 11 pincészet ajánlja majd borait. Megmozgathatják majd az ujjaikat is, foszthatnak tollat, készíthetnek kenőtollat, marionettfigurát gesztenyéből, sőt bőr fülbevalót is. És hogy a lábak is biztosan elfáradjanak, a Fonóban élő zenés táncház lesz. Színpadi programokkal is készül a múzeum: lesznek tréfás népmesék, koncertek kicsiknek és nagyoknak, sőt máglya tánccal búcsúztatják majd az őszt.

A Pismányban élőknek külön kedvezményt kapnak november 9-én vasárnap. Ezen a napon ingyenes lesz a belépés a múzeumba a számukra, ekkor van ugyanis a városrész  Szent Márton-napi búcsúja. 14:00 órakor szent mise és utána szeretetvendégség lesz az Óbudavári templomban.

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok