loader
WWF Nagy Ugrás vasárnap Dunabogdányban

WWF Nagy Ugrás vasárnap Dunabogdányban

A tavalyi évhez hasonlóan a WWF Magyarország idén is  Dunabogdányban rendezi  központi Nagy Ugrás eseményét, amellyel csatlakozik az Ausztriában, Horvátországban és Szerbiában is ekkor ünnepelt „Európa Amazonasa” emléknaphoz.

A WWF Magyarország felhívására Július 10-én, délután 3 órakor ismét 15 helyszínen zajlik az országos Nagy Ugrás. Az idei települések: Herend, Heresznye, Sződliget, Gyermely, Kisoroszi, Nagymaros, Nagykörű, Sajóörös, Cégénydányád, Ibrány, Túristvándi, Törökszentmiklós, Zebegény, Vác és a központi eseménynek helyt adó Dunabogdány.

A Coca-Cola Magyarország és Dunabogdány Önkormányzata által támogatott esemény a dunabogdányi szabadstrandon lesz, ahol egy évvel ezelőtt közel 300 ember rohant együtt a Dunába, hogy ezzel álljanak ki az egészséges folyóink védelme mellett. Idén már 11 órától várják az ugrani vágyókat a helyszínen.

„A délelőtt a hagyományos strandröplabda versennyel indul, amire a helyszínen lehet majd regisztrálni, a győztesek pedig ezúttal sem távozhatnak jutalom nélkül. Csúszda, kalandpark, kreatív sarok, vízparti gyermekjátszó, zene és a védjeggyé vált plüss óriáspanda várja az ugrani vágyókat, akiket ezúttal is arra biztatunk, hogy adják meg a módját a Nagy Ugrásnak! Jöhetnek furcsa ruhákban, vagy ugorhatnak összehangolt koreográfiával is. A Nagy Ugrás a vizeink egészségének megőrzéséről szól, így minden ezzel kapcsolatos üzenetet szívesen látunk. Az esemény célja, hogy az élővizeinkkel újjáépítsük a kapcsolatunkat, vagy megteremtsük azt, és ennek jelzéseként ugorjunk mindannyian egy időben, a hazai vizekért!” – közölte Antal Alexa, a WWF Magyarország kommunikációs vezetője.

Kerékpárral is el lehet majd indulni Budapestről Dunabogdányba – a túrára a regisztracio@wwf.hu címen lehet jelentkezni. A Nagy Ugrásra regisztrálók egyike sem távozik majd üres kézzel, hiszen a Coca-Cola Magyarország mellett az ILCSI Szépítő Füvek is meglepetés naturkozmetikumokkal készül nekik.

Az Európa szerte pontban három órakor esedékes Nagy Ugrás előtt a Dunabogdányi Svábzenekar fúvósai lelkesítik majd az ugrókat. Külön érdekessége lesz az események, hogy idén a Szentendrei Dunaág túlpartján, Kisorosziban is megrendezik a Nagy Ugrást. Amellett, hogy izgalmas lesz megfigyelni a csatakiáltások hangterjedését a vízparton, minden bizonnyal izgalmas látványban lehet majd része a látogatóknak vasárnap, mindkét parton.

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok