Hírek

Kategória:

Szombatról vasárnap virradóra szünetel a mobilfizetés

2016.05.05. 09:26 | Civil
Szombatról vasárnap virradóra szünetel a mobilfizetés

A tervezett karbantartási munkák miatt 2016. május 7-én 22.00 órától május 8-án hajnali 03.00 óráig nem lehet vásárlásokat indítani a Nemzeti Mobilfizetési Rendszerben, így nem fog működni az országosan egységes mobilparkolás és az autópálya használatával összefüggő mobilfizetéssel megvásárolható e-matrica és HU-GO viszonylati jegy - közölte csütörtökön a Nemzeti Mobilfizetési Zrt.

Tovább olvasom...

2013-hoz képest nyolcszor több okmányirodai ügyet indítottak online

2016.05.05. 09:19 | Közélet
2013-hoz képest nyolcszor több okmányirodai ügyet indítottak online

A Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEKKH) összesítése szerint 2013-hoz képest tavaly nyolcszor több elektronikusan indított okmányirodai ügy volt. A szervezet csütörtöki, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint 2013-ban még csak 24 900 ügyet indítottak az állampolgárok a hivatali ügyintézés internetes felületén, tavaly viszont már 206 ezer volt az online ügyintézések száma.

Tovább olvasom...

Újabb, tízhetes alapkiképzés kezdődött az Altiszti Akadémián

2016.05.04. 09:46 | Közélet
Újabb, tízhetes alapkiképzés kezdődött az Altiszti Akadémián

Újabb, tízhetes alapkiképzés kezdődött az MH Altiszti Akadémián, május 2-án, hétfőn. A szentendrei laktanya – egyben a Magyar Honvédség - kapuit ez alkalommal 84 leendő katona lépte át. A szerződéses szolgálatra jelentkezők - az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság szakembereivel lefolytatott adategyeztetést követően - először léptek kapcsolatba leendő alakulatuk képviselőivel. A kézhez kapott szerződések aláírásával megtették az első lépést a katonává válás hosszú útján.

Tovább olvasom...

Szennyvíz ment a Dunába

2016.05.04. 09:02 | Civil
Szennyvíz ment a Dunába

Hétfőn délután mintegy fél órán át ömlött a szennyvíz a Dunába Szentendrénél - írja a 444.hu. Az esetről fénykép készült, ami egy nyílt levél kíséretében felkerült a legnagyobb közösségi oldalra is. A levél szerzője állítja : nem az első eset a mostani. Egy januári testületi ülésen a Dunába ömlő szennyvíz miatt mérgelődő polgárok már feljelentést is javasoltak, a városvezetés azonban megnyugtatta őket : ilyen többet nem lesz.

Mivel idén hivatalos szabad strandot nyit Szentendre néhány száz méterrel délebbre a területtől, ilyen szennyezés még véletlenül sem kerülhet bele a Dunába. 

Tovább olvasom...

Egészséges életmódra neveli az iskolásokat a DMRV Zrt.

2016.05.03. 11:14 | Civil
Egészséges életmódra neveli az iskolásokat a DMRV Zrt.

A DMRV Zrt. több száz helyi általános iskolás figyelmét hívja fel a vízfogyasztás fontosságára és az egészséges életmódra május 2. és 6. között, a HAPPY Hét programmal együttműködve. 
Edukációs programjaival a DMRV Zrt. is segít ebben ifjú fogyasztóinak.

Évente több mint 19 kilogramm cukrot juttat a szervezetébe az a gyermek, aki naponta megiszik fél liter cukros üdítőitalt. Ezzel akár 12 kilogrammot hízhat egy év alatt.  Magyarországon minden 5. fiú és minden 4. lány túlsúlyos vagy elhízott. Ezért fontos, hogy megtudják: ha vizet, csapvizet isznak, nem juttatnak felesleges kalóriákat szervezetükbe, javul az emésztésük, a légzésük és a vérkeringésük. 

Tovább olvasom...

Hétvégén ismét Kinizsi Futás

2016.05.02. 08:52 | Sport
Hétvégén ismét Kinizsi Futás

Idén is megrendezik a Kinizsi Futást Szentendrén a város önkormányzata a Szentendrei Kinizsi Honvéd Sportegyesület és a Magyar Honvédség Altiszti Akadémia együttműködésével. A versenyre május 7-én, 9 órától várják a jelentkezőket a Postás strand melletti kerékpárúthoz.

Helyszíni nevezés:Szentendre, Postás strand
Előnevezés a www.szkhse.hu oldalon lehetséges május 4-ig!

Tovább olvasom...

9 új parkolj és bringázz pontot adtak át a Pilisben

2016.04.28. 17:30 | Sport
9 új parkolj és bringázz pontot adtak át a Pilisben

A Pilisi Parkerdő Zrt. nagyszabású kerékpár-turisztikai fejlesztésének köszönhetően mostantól 9 „Parkolj és bringázz!” (P+B) ponttal és 28 kijelölt biciklitúrával, egy csaknem 600 kilométernyi ajánlott erdei kerékpáros útvonal áll a kirándulni vágyók rendelkezésére. A Pilist, valamint a Visegrádi és a Budai-hegységet átszelő Pilis Bike bicikliút-hálózat a túra-, illetve a szabadidő kerékpárosok igényeit egyaránt szem előtt tartva valósult meg.

Tovább olvasom...

Havonta lesz akció a motorosokért

2016.04.28. 05:33 | Civil
Havonta lesz akció a motorosokért

Ha megjön a jó idő, rengeteg motoros dönt úgy, hogy felkeresi az ország legszebb szerpentinjeit és megpróbálja kicsit élvezni járműve képességeit. Sokan a Szentendre környéki kanyarokban szeretik elengedni magukat, amivel természetesen a rendőrök is tisztában vannak - írja a motorrevü.hu. A hatóság éppen ezért „a balesetek visszaszorítása” céljából havonta tervez átfogó akciót, melyek során elsősorban a motorosokra, a segédmotorosokra és a kerékpárosokra fókuszál. 

Tovább olvasom...

Figyelni kell a számhordozásra, ha nem akarunk sokat fizetni!

2016.04.27. 06:37 | Civil
Figyelni kell a számhordozásra, ha nem akarunk sokat fizetni!

Rengeteg pénzt bukhatnak a hálózaton belüli ingyenességet kínáló mobiltelefon-csomagok használói, ha csak az előhívószám alapján döntenek arról, hogy kivel beszélnek ingyen és kivel nem.

Hónapról hónapra több mobiltelefonszámot hordoznak: márciusban már majdnem 1 millió olyan szám működött Magyarországon, amelyek más szolgáltatóhoz tartoztak, mint eredetileg, tehát mint amilyenre az előhívó alapján gondolni lehetne - derül ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság statisztikájából. A KSH legfrissebb adatai szerint 11,87 millió mobiltelefon-előfizetés van Magyarországon, tehát a számok 7,7 százaléka hordozott.

Tovább olvasom...

Újra napi híradó

2016.04.26. 06:40 | Közélet
Újra napi híradó

A Szentendrei Médiaközpont maroknyi csapatának és több sikeres pályázatnak köszönhetően – másfél hónap kényszerszünet után - május 2-tól minden nap 19 órakor  ismét friss hírmagazinnal jelentkezik Szentendrén, a UPC kábelhálózatán a Tv Szentendre. Mint írják, a honlapjukon a www.tvszentendre.hu címen vissza lehet nézni a korábbi műsorokat és híradókat és legfrissebb hírek is elolvashatók.

Tovább olvasom...
1   2   3   4... 67   >